Stichting Vrienden van Den Helder en Jazzclub Nieuw & Diep organiseren op zondag 9 juni 2024 de tweede editie van Jazz At The Dockyard (JATD). De eerste was zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Deze tweede editie belooft weer een heerlijke zondagmiddag te worden met muziek van hoog niveau. En dat voor maar €6,-.

Jazz At The Dockyard 2024 vindt plaats in Theater De Kampanje op drie podia: de Kleine Zaal, de Grote Zaal (toneel op toneel) en de Stadshal. Het is de organisatie gelukt om een mooi en gevarieerd programma – voor elk wat wils –  samen te stellen: in de Stadshal twee super swingende bands. Broken Brass, een 9-koppige brassband – met spetterende, funky New Orleans grooves en Koffie – een 7-mans formatie – met aanstekelijke, dansbare afrobeat en messcherpe funk. Er is muziek voor de echte liefhebbers: het trio van bassist Joris Teepe met de gerenommeerde Amerikaanse gitariste Sheryl Bailey en de piepjonge, maar zeer getalenteerde jazzrockband Smandem. De Cubaanse pianist Ramón Valle en trompettiste Maite Hontelé brengen een sprankelende ode aan Latijns-Amerika en de Latin jazz. Het trio rond trompettist Teus Nobel met gitarist Tim Langedijk en bassist Thomas Pol brengt een hommage aan Chet Baker. Bij mooi weer zal bigband Frankie Goes To…het festival op de kade openen om 12:30 uur met een sfeervol optreden. Het festival duurt tot 18:00 uur.

Programma:
Voorprogramma op de kade Bigband Frankie goes to.. | 12.30 -13.30 uur

Stadshal – BROKEN BRASS | 14.00 – 15.30 uur
‘Funky fanfare on speed’, New Orleans Brass, BB brengt een dampende ode aan de kraamkamer van de jazz, New Orleans. Dit 9-koppige ensemble, met spetterend strak koper, pompende sousafoon en knallende percussie maakt van elk optreden een feestje.

Stadshal – KOFFIE | 16.45 – 18.00 uur
Als we al ruim opgewarmd zijn door BB, kan het muzikale feest voortgezet worden met Koffie. High energy Afro-Beat en messcherpe funk is wat de pot schaft. Muziek met een hoog octaangehalte. Dit 7-koppige gezelschap heeft al menig festival opgevrolijkt met hun onweerstaanbare muzikale hutspot.

Kleine Zaal – TEUS NOBEL –  AFTER HOURS  | 13.30 – 14.00 uur én 14.30 – 15.00 uur
Trompettist Teus Nobel brengt een ode aan zijn held Chet Baker. Deze kijkt vanaf boven goedkeurend toe hoe Teus het ‘klein’ houdt, zonder knallende drums: het koper kan in al haar schoonheid gedijen. Met Tim Langedijk op gitaar en Thomas Pol op contrabas.

Kleine Zaal – RAMÓN VALLE & MAITE HONTELÉ | 16.00 uur – 16.30 uur én 17.00 uur – 17.30 uur
Ramón Valle en Maite Hontelé brengen een sprankelende muzikale ode aan de Latin jazz. Ramón Valle, pianovirtuoos uit Cuba, is geliefd door zijn gepassioneerde spel. Zijn muzikale partner Maite Hontelé heeft in Columbia de status van een popster opgebouwd als trompettist en bandleider in de daar razend populaire salsawereld.

Grote Zaal Podium op Podium – SMANDEM | 13.30 -14.00 uur én 14.30 – 15.00 uur
Jazzrock 3.0 van jeugdig kwartet uit Amsterdam. Quote: ‘they don’t sound like Weather Report but feel like them’. Met gitaar, keys, bas en drums en invloeden van Herbie Hancock, Christian Scott en rapper Drake gaan ze op muzikaal avontuur.

Grote Zaal Podium op Podium – JORIS TEEPE TRIO ft SHERYL BAILEY (VS) | 16.00 uur – 16.30 uur én 17.00 uur – 17.30 uur
Bassist en componist Joris Teepe heeft 22 jaar in de New Yorkse jazzscene vertoeft. Hij speelde o.m. met Coltrane-drummer Rashied Ali en Randy Brecker. Nu heeft hij de gerenommeerde Amerikaanse jazzgitarist Sheryl Bailey in zijn trio opgenomen. Met drummer Jamie Peet, maken ze muziek voor vrije geesten.

Wij bestaan dankzij onze partners

Logo Kampanje
thumbnail_Logo_Triade_21
logo bibliotheek
druktemaker
logo rik
Willemsoord_2018
thumbnail_zevenskoop-logo-zwart